KAHVALTILI İSTİŞARE TOPLANTIMIZDA, SORUNLARIMIZI TARTIŞTIK, ÇÖZÜM YOLLARINI KONUŞTUK...

Sektördeki sorunların ve çözüm önerilerinin ele alındığı toplantıya; Ak Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Ak Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz, DTO Başkanı Uğur Erdoğan, DSO Başkanı Müjdat Keçeci, DENİB Başkanı Hüseyin Memişoğlu, MÜSİAD Denizli Şube Başkanı Mehmet Akgün, MAKSİAD Başkanı Mehmet Sarı, Denizli İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı İsmail Toplaoğlu, Denizli İli Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Kadir Özdemir ve çok sayıda iş insanı katıldı
.
MAKSİAD’ın kahvaltılı istişare toplantısı, Barış Pınarı Harekatı için duayla başladı. Açılış konuşmasını gerçekleştiren MAKSİAD Başkanı Mehmet Sarı, sektör MAKSİAD üzerinden dönüyor bunu net söylüyorum" diyerek makine sanayicilerinin ekonomideki öneminden söz etti.
Konuşmasında net ifadeler kullanan Başkan Sarı, "MAKSİAD’ın makine sektörünün mihenk taşlarından biri haline geldiğini ve bu sektörün gelişimi için önemli bir misyonu üstlendiğini” önemle vurgulayarak şöyle konuştu:

“Dünya makine sektörü ve makina ekipmanları üzerinden dönüyor. Masalarınızın üzerindeki her nesne, makinalar tarafından yapılıp bu hale gelmiştir. Bunun için de, sektörümüz çok önemlidir. Başta milletvekilimiz Şahin Tin olmak üzere, bugüne kadar birçok oda başkanımızdan tam destek gördük. Makine İhtisas Organize Sanayi Bölgesi çalışmalarımızda da, yine işbirliği içerisinde çalıştık. Tüm üyelerimize önereceğiz. Dokuma tezgahlarını ve iplik eğirme makinalarını Denizli’de üretmek istiyoruz. Dayanışma, araştırma ve işbirliği ile birçok şeyin üstesinden geleceğimize inanıyorum.”

DENİB Başkanı Hüseyin Memişoğlu, konuşmasına oran vererek başladı. Memişoğlu, "makinacıların birleşmesi zor dediler ama burada birlik görüyorum. Küçük gibi görünse de, 51 milyon dolarlık bir ihracata ulaşılmış. Bu oranı bir çekirdek olarak görüyoruz, yakın zamanda bu rakamların ciddi oranlarda artacağına inaenıyoruz" dedi.

DSO Başkanı Müjdat Keçeci İse, "çok sevdiğim makinacı arkadaşlarım" diyerek sözlerine başladı. Keçeci, "eğer bu ülke bir yerlere gelecekse, makinacılarımız sayesinde gelecek. Birlikte yürüttüğümüz OSB projesini, bu yüzden bir ibadet gibi görüyor ve önemsiyorum. Bu OSB’nin kazanılmasında önemli katkıları olan milletvekilimiz Sayın Şahin Tin’e de teşekkür ediyorum" dedi.

DTO Başkanı Uğur Erdoğan "Sadece toplantı yapmayalım, konuştuklarımızı uygulayalım. Bugüne kadar hep dayanışma içinde çalıştık. Yurtdışı fuarlar konusunda, bazı bakanlık ve kurumlar tarafından destek olunmaması durumunda, Ticaret Odası olarak biz her zaman katkı koymaya hazırız" diye konuştu.

Ak Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz, "Ne yapmamız gerekiyorsa takipçisi ve destekçisi olacağız" dedi.
Denizli İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı İsmail Toplaoğlu, yerli ve milli üretim vurgusu yaptı. Denizli’de yapılabilecek her türlü makinanın, alıcısı olabileceklerini dile getirdi.

Son olarak kürsüye gelen Ak Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, "Kimse Denizli'de makine çelik sektörü olduğunu bilmiyor" diyerek şöyle konuştu:
“Sektörün sorunlarını Ankara’da dile getirmek için her türlü çabayı gösteriyoruz. Denizli’nin makine sektöründe de var olduğunu, ürettiğimiz makinalar sayesinde duyurmaya başladık. Bu çok iyi bir gelişme. Ama daha çok yolumuz var. Öncelikle Makine İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin de aktif bir aşamaya gelmesiyle, makine sektöründe de Denizli’nin var olduğunu hem Türkiye’ye, hem de dünyaya duyuracağımıza inanıyorum.”
 

MAKSİAD & DEMİOSB İFTAR YEMEĞİ

Look

Denizli Milli Eğitim Temsilcileri ile MAKSİAD Başkanı Mehmet Sarı Mesl

Look

MAKSİAD Başkanı Mehmet Sarı: '' Sanayicimizin Sesine Kulak verin''

Look

MAKSİAD ev sahipliğinde kahvaltılı bilgilendirme toplantısı gerçekleşt

Look

Üniversite-Sanayi İş Birliği toplantısı gerçekleştirildi.

Look

MAKSİAD AKADEMİ Eğitimlere Start verdi

Look

MAKSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Sarı ve Yönetim Kurulu Üyelerind

Look

MAKSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Sarı ve Yönetim Kurulu Üyelerind

Look

Makina Sanayici İş İnsanları Derneği, ülke genelinde şubeleşmenin ilk

Look

MAKSİAD ev sahipliğinde Denizli Makine İhtisas Organize Sanayi bölgesi

Look

Makina Sanayici İş İnsanları Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri 28. Marble

Look

BAŞKAN MEHMET SARI'DAN RAMAZAN BAYRAM MESAJI

Look

18 Mart Çanakkale Zaferimiz Kutlu Olsun

Look

IMATECH MAKİNA FUARI 15-18 MART'TA İZMİR'DE

Look

18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ

Look